1. Fietsen
  2. Sportieve fietsen met derailleur

Riese & Muller Birdy City

€ 2.599,00

Informatie

Snel, eenvoudig en comfortabel. Het zijn misschien niet direct drie eigenschappen die je zou bedenken bij een vouwfiets. En toch is dit precies was de Birdy City goed omschrijft. Zo is hij in een mum van tijd uit te vouwen: in 4,9 seconden staat hij voor je klaar. En dit heeft Riese & Müller bewerkstelligd zonder gebruik te maken van een vouwscharnier in het hoofdframe. Dit zorgt direct voor het comfort-aspect; het frame behoudt namelijk zijn stijfheid waardoor de Birdy City niet als een vouwfiets, maar als een gewone fiets rijdt en ook nog eens lekker licht van gewicht is. Voeg daar de Control Technology aan toe, en je hebt een vouwfiets die aan al je comforteisen voldoet. Deze technologie zorgt er namelijk voor dat alle trillingen van het wegdek weggefilterd worden, zodat je optimale controle behoudt.

Nog een extra pluspunt van deze vouwfiets is de in hoogte verstelbare stuurpen; hierdoor kunnen mensen tussen de 1,50m en 1,95m gebruikmaken van de Birdy. En dat terwijl de afmetingen in opgevouwen vorm slechts 80 x 62 x 34 cm bedragen.

Wat aandrijving betreft heb je de keuze uit een onderhoudsarme riemaandrijving met Rohloff-naaf (Birdy Rohloff: €4.269), een Shimano Nexus 8-speed naafversnelling (Birdy city: €2.749) of een Microshift 10-speed kettingversnelling (Birdy Touring: €2.849).

Tevens is iedere uitvoering uit te breiden met de volgende opties:

Bagagedrager (€101.90). Deze speciale bagagedrager is zodanig ontworpen dat deze naar beneden klapt bij het vouwen en het bevestigen van tassen gaat met het grootste gemak.Abus Bordo 90 cm (€91.90). Dit lange slot geeft je de mogelijkheid om de fiets bijna overal aan vast te maken zodat je geliefde fiets niet snel gestolen zal worden. En dat terwijl het slot maar 1120 gram weegt en heel compact is op te vouwen.Carry-Bag (€40.90). In deze tas kan je de Birdy eenvoudig opbergen als hij is ingeklapt. De tas bevestig je aan het frame, zodat je hem altijd bij je hebt als je hem nodig hebt.

De fiets die op voorraad is, is de Birdy City.

Specificaties

Frame Birdy City
Versnelling Shimano Nexus 8-speed, free-wheel, 36H; Shimano Alfine 8-speed, free-wheel, 32H*
Aandrijving Derailleur
Type rem Schijfremmen
Gewicht 12.9 kg
Slot Abus X+Bordo 6000/90cm black*
Verlichting voor Supernova E3 Pure 3S*
Verlichting achter Supernova E3 E-Bike Tail Light 2
Banden Schwalbe Big Apple 50-355 Reflex
Handvatten Herrmans Grips Line; Ergon ergonomic*
Zadel Selle Royal Shadow
Stuur Satori Horizon, 31,8 mm, 10°, B=540 mm
Stuurpen Comfort 10°*; Sport 21°*
Standaard Minoura for Birdy
Bijzondere eigenschappen verkrijgbaar in drie kleuren

Proefrijden?

Kom langs voor betrouwbaar advies en een vrijblijvende testrit. Vraag de beschikbaarheid op middels een offerte.