1. Fietsen
  2. E-bikes met derailleur

Riese & Muller Supercharger 2 Gt Touring

€ 6.411,90
€ 4.975,00

Informatie

Je zou het misschien niet zeggen, maar de fiets die je zojuist op de foto zag, beschikt over een enorm accuvermogen van 1000 Wh, wat zelfs nog uit te breiden is tot 1.250 Wh met de DualBattery-optie. Dit is genoeg om de meest extreme avonturen met je e-bike te beleven zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een lege accu.

De integratie van de accu’s heeft, afgezien van het strakke uiterlijk, nog een extra voordeel: het sportieve karakter van de fiets gaat niet verloren. Of je nu het tempo opschroeft tijdens een ritje tussen de polder, of een afdaling in de bergen neemt: de Supercharger blijft stabiel en ligt ‘als een baksteen’ in de bochten. Om dit zekere en veilige gevoel te vergroten, beschikt deze fiets over krachtige schijfremmen van Magura, en om op te vallen voor overige weggebruikers (voor zover een Riese & Müller niet al opvalt), beschikt de Supercharger over een krachtige koplamp met permanente verlichting. En als de zon onder is, verdeelt de koplamp het licht gelijkmatig over het wegdek zonder tegemoetkomend verkeer te verblinden.

Ook functionaliteit is natuurlijk ook van belang, en gelukkig is daaraan ook geen gebrek bij deze fiets. Zo kan je bagage eenvoudig meenemen dankzij de bagagedrager met MIK-systeem om manden en tassen te bevestigen. Wil je meer meenemen, dan kan dat ook want er is nog extra ruimte op de in het frame geïntegreerde voordrager. Naast bagageruimte, heeft de fiets ook een mooi in het stuur verwerkt display waarop je alle benodigde informatie vindt die je nodig hebt. Afhankelijk van welk display je kiest (zie hieronder de toelichting bij de opties), kan je de hoeveelheid informatie zo groot of zo klein maken als je zelf wil.

Er zijn verschillende mogelijkheden wat aandrijving betreft. De Supercharger GT Touring (€6.259) beschikt over een Shimano Deore XT 11-speed kettingversnelling, terwijl de Supercharger GT Vario (€6.609) beschikt over een traploze naafversnelling met riemaandrijving van Enviolo. De Supercharger GT Rohloff (€8.289) is uitgerust met Rohloff E-14 naafversnelling, eveneens met riemaandrijving. Tevens zijn alle modellen beschikbaar in een High Speed-uitvoering.

De modellen zijn allen uit te breiden met een aantal opties, die hieronder worden toegelicht.

- Kiox 300 cockpit (€152,90). Dit display is de perfecte bondgenoot van de sportief ingestelde fietser. Deze ondersteunt je namelijk bij het optimaliseren van je trainingen en genereert fitnessdata voor je. Dit doet hij onder andere door de mogelijkheid om een hartslagmeter te verbinden en door de mogelijkheid tot navigatie. Zo kan je je volledig op de training concentreren en hoef je niet bezig te zijn met de route. - SmartphoneHub (€152.90). Met deze functie van Bosch met bijbehorende gratis app, wordt je smartphone het display van je fiets. Hierop wordt alle benodigde informatie getoond, van navigatie tot muziekbediening en fitnessgegevens. Ook kan je het gebruiken zonder telefoon. In dat geval toont een geïntegreerd display de belangrijkste ritgegevens.

- Nyon-cockpit (€304.90). Deze cockpit is van alle gemakken voorzien en is mooi geïntegreerd in het stuur. De stuurpen met verstelbare hoek maakt wisseling van positie mogelijk en het Nyon-display voorziet je van alle nodige informatie terwijl de navigatie je naar je bestemming leidt. Het kleurenscherm met touchscreen is eenvoudig in gebruik en goed afleesbaar, zodat een korte blik al genoeg is om te zien wat het scherm weergeeft.

- DualBattery 1250 (€406.90). Een duidelijkere naam bestaat niet: met deze optie voeg je een tweede accu aan de fiets toe, waardoor de actieradius wordt vergroot. Met een totale inhoud van 1250 wh wordt de kans dat je met een lege accu komt te zitten, tot een minimum beperkt.

- Comfort-kit (€0,00). Hiermee ga je nog meer ontspannen de weg op: een klassiek gebogen stuur en een breder zadel zorgen voor een heerlijk ontspannen houding.

- Voordrager (€101,90). Zelfs een voordrager is bij Riese en Müller niet zomaar een voordrager. Deze voordrager is namelijk meeverend, waardoor je bagage niks merkt van de schokken van het wegdek. De voordrager kan een gewicht van 5 kg aan; perfect voor kleine bagage. Dankzij de bevestigingspunten kun je de bagage eenvoudig en stevig bevestigen met spanbanden.

- Voordrager met tas (€203.90). De naam zegt het eigenlijk al: dit is dezelfde meeverende voordrager als hierboven genoemd, maar dan uitgebreid met een grote tas met een inhoud van 18 liter. De tas heeft een rits- en rolsluiting om je bagage te beschermen tegen de regen en dankzij de meegeleverde riem is de tas makkelijk te gebruiken als schoudertas.

- GX-optie (€50.90). Vind je de geasfalteerde fietspaden maar saai, en zoek je graag een onverharde weg op? Dan is dit de optie om voor de kiezen, want hiermee worden banden met meer profiel aan de zijkanten gemonteerd, zodat je ook grip hebt op onverhard terrein. De Schwalbe Johnny Watts banden hebben in het midden van de band vlakke ribbels, waardoor de fiets ook nog goed vooruitkomt op sneller terrein.

- Extra slotketting met tas (€50.90). Een fiets van Riese & Müller valt natuurlijk op, en daarom is het handig om hem goed te beveiligen. Met deze optie heb je een extra slot met een lengte van wel 130 cm en een dikte van 6 mm. Het slot wordt verbonden met het frameslot, waardoor het heel eenvoudig in gebruik is. Zeker ook omdat je met slechts één sleutel het accu-, frame- en kettingslot kan afsluiten.

- RX Chip (voor RX Services) (€152.90). Met deze chip kan je je fiets omtoveren in een Connected E-Bike. Hiermee kan je genieten van de voordelen van RX Services (het eerste jaar is kosteloos). Je kan kiezen uit twee pakketten. ConnectRide (€59,90) voorziet je van anti-diefstalbeveiliging, GPS-tracking en diverse rijstatistieken. ConnectCare Basic (€159.90) is het totaalpakket en omvat alle functies van ConnectRide, uitgebreid met vele extra functies en services. Zo zorgt Riese & Müller, indien je fiets ondanks de beveiligingsfuncties is gestolen en onvindbaar is, voor een snelle vervanging van je fiets.

tolen en onvindbaar is, voor een snelle vervanging van je fiets.

het model dat op voorraad is, is de Supercharger 2 GT Touring (Shimano XT) met Smartphone Hub en 2x500 Wh.

Specificaties

Model Heren
Verkrijgbare framematen 46 cm*; 49 cm*; 53 cm*; 56 cm*
Motor Performance Line CX (Gen4)
Type motor Midden motor
Accu Bosch PowerTube 500 Vertical, 36 V, 13,4 Ah/500Wh; Bosch PowerTube 625 Vertical, 36 V, 16,7 Ah/625Wh ( 2x )*
Aandrijving Derailleur
Frame Supercharger
Voorvork Marzocchi Bomber Z2, Air, tapered, 100mm
Versnelling Shimano XT 11-S Linkglide
Slot ABUS Shield X+
Verlichting voor Supernova mini 2 Pro
Verlichting achter Busch & Müller Toplight 2C LED
Banden Schwalbe Super Moto-X 62-584 Reflex; Schwalbe Johnny Watts 60-584*
Handvatten Ergon ergonomic
Zadel Selle Royal New Lookin Evo R&M; Selle Royal New Lookin Female Evo R&M*; Selle Royal Nuvola*
Stuur Humpert ergotec Ergo XXL, 31,8 mm; Humpert ergotec Trekking, 31,8 mm, Alu*; Satori R&M Custom Komfort, 25,4 mm, Alu*; Satori R&M Custom, 25,4mm, Alu*
Stuurpen Humpert ergotec Barracuda Evo, 90 mm, 20°; Satori R&M Custom, cable integration, adjustable angle, Alu*
Standaard Ursus Power 94 Kickstand
Bijzondere eigenschappen verkrijgbaar in twee kleuren

Proefrijden?

Kom langs voor betrouwbaar advies en een vrijblijvende testrit. Vraag de beschikbaarheid op middels een offerte.