Enviolo 380

Stuur Enviolo Sfeer 01

Traploos schakelen – Net zo eenvoudig als het draaien aan de volumeknop van de radio.

Het revolutionaire Enviolo versnellingssysteem garandeert een ontspannen rit en een soepele, traploze overgang van de ene naar de andere versnelling met letterlijk niet meer dan een kleine handbeweging. Enviolo® techniek betekent: minder aandacht voor de bediening van de fiets en meer focus op wat echt belangrijk is! Het verkeer of gewoon de schoonheid van het omringende landschap.

Bovendien zijn Enviolo producten bijna onderhoudsvrij omdat het op zichzelf staande systemen zijn. Ze zijn specifiek toegerust voor de hoge vermogens van een e-bike en geschikt voor riemaandrijving.

Enorm bereik

Het Enviolo versnellingssysteem heeft een enorm bereik als je het verschil bekijkt tussen de lichtste en de zwaarste versnelling. Als je de 380 naaf als voorbeeld neemt is het verschil tussen de lichtste en zwaarste versnelling maar liefst 380%. Dat is dus een veel breeder bereik dan van de Shimano Nexus 7 en 8 naaf die we allemaal zo langzamerhand wel kennen.

Prima gewicht

De Enviolo versnellingsnaaf was vele jaren geleden niet geliefd vanwege zijn gewicht. Intussen weegt de naaf nog maar 2.3 kilo wat vergelijkbaar is met een Shimano 8 versnellingsnaaf. Onderhoud is verwaarloosbaar voor deze naaf, de speciale olie die er inzit gaat bijzonder lang mee en de gemonteerde keeringen houden de olie binnen en het vuil buiten.

Bedieningsgemak

De versnellingen laten zich lekker soepel schakelen door de draaischakelaar die op het stuur gemonteerd wordt. De kabels (2) verdraaien de stand van de kogels in het binnenwerk waardoor de overbrengverhouding wordt aangepast.

Wat een rare versnellingen

Een Enviolo versnellingsnaaf schakelt niet met tandwielen en palletjes maar met stalen ringen en stalen kogels. Daarom is deze naaf ook zo goed bestand tegen het enorme geweld van de e-bike motoren. Door de stand van de stalen kogel te veranderen wordt de overbrenging van de aandrijfring naar de uitgaande ring veranderd wat in een versnelling of vertraging resulteert.

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet ................. we hebben in de winkel een opengewerkt exemplaar liggen.